Vår vision tar form

Uppmärksammad arkitektbyrå:
26 april, 2016
Port 19 får en unik och spännande gård med hemliga rum och gemensamma mötesplatser
24 april, 2017

Vår vision tar form

Montering av stomme på plan 3 med utsikt över fjärden.

När man besöker Port 19 byggarbetsplatsen slås man av hur unikt läget är. Ett modernt och unikt havsnära boende mitt i staden räcker inte till för att beskriva det. Nu kan man börja se dimensioner, höjder och huskropparnas utformning och utsträckning på de fyra första husen. Den spännande privata innergården börjar också dimensioners och sätta fart på fantasierna. Jag kan se en lyckligt lottad bostadsägare i hängmatta med bok och läskande sommardrink njuta i den rofyllda och frodigt gröna innergården.

Utan att vara sakkunnig i att bygga kan man konstatera att alla bostäder är unika på sitt sätt, ingen är den andra lik och de olika planlösningarna med generösa terrasser gör Port 19 till ett personligt och bekvämt boende.

Arbetet som utföres är inget ”färdiga betongelement och likartade tekniska lösningar” -arbete, utan individuell bostadsanpassad platsgjutning, armering av element etc. På plats får man snabbt en känsla av att här kommer yrkeskunnandet fram på riktigt.

Vy från hus 1 – febrilt bygghantverk.

Så snart ytterväggar och tak är på plats, och så snart det är tryggt, kommer bostadsägarna att få inspektera Port 19 och sina bostäder från insidan. Byggherrens yrkesstolthet och bostadsägarens spända nyfikenhet kommer nog att vara påtaglig.
I mina sinnesbilder ser jag ett modernt, maritimt och personligt boende – snacka om att vitalisera den gamla Handelshamnen och återskapa en naturlig del av staden Ekenäs.

Välkommen till PORT 19
Peter Tanzer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *