Port 19: Vad önskar du göra ute idag?

Port 19: En trädgård som erbjuder glädje året om
29 april, 2015
Port 19: Nära havet vill jag bo…
12 maj, 2015

Port 19: Vad önskar du göra ute idag?

piknik
Gårdsplaneringen i Port 19 har en positiv målsättning: dessa trädgårdar erbjuder fördelarna av en egen gård men utan att man själv behöver ta hand om allting. Vår utgångspunkt för planeringen är: vad vill jag göra utomhus under de olika årstiderna och under olika omständigheter.

För lek och utevistelse finns egna platser – barnen kan gunga, leka i sandlådan eller springa runt på gårdens stigar. För de äldre finns bänkar både på soliga och skuggiga ställen. Ta med din termosmugg med kaffe och njut medan barnen leker på den trygga gården.
För vila och utevistelse bjuder vi på helt nya möjligheter: bänkar, schack och en ställning för en riktigt stor hängmatta. Ta en dyna, filt och din favoritbok eller padda med dig och gå barfota till hängmattan.

riippumattoPiknik hör naturligtvis också till livet i trädgården. Ta en piknik-korg med dig till lusthusaktiga pergolan och njut av livet med vänner och familj.

Vi har också tänkt på motion: det finns tillgång till en konditionsapparat på säkerhetsunderlag. Nu behöver du inte ta dig till gymmet efter länken utan du kan träna och stretcha på din egen gård.

Ekenäs erbjuder fina cykelrutter. Cykelställningarna är placerade bekvämt på markhöjd mellan gårdarna. Alla har kort väg till skjulet. Citycykling kan nog inte bli bekvämare än så!

Alla detaljer har vi inte ännu tagit beslut om, så tänk efter vad du gärna skulle göra utomhus!

Tiina Holmberg
Arkitektbyrå Tiina Holmberg Ab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *