Egen båtplats, hiss, garage, innergård,
generösa terasser och oslagbar havsutsikt.

VÅR VISION OCH ARKITEKTUR

Vår vision för den gamla, historiska handelshamnen är att förtäta och vitalisera stadskärnan genom att återskapa en handels- bostads- och mötesplats. Vi vill skapa en mötesplats som är tillgänglig och som bjuder på upplevelser där kvarterets två torg, Kronotorget och Hamntorget förbinder strandpromenaden med den övriga stadskärnan och resecentret. I området skapas bostäder med speciell karaktär omgärdade av maritim och mer stadsmässig karaktär där historiska byggnader bevaras och förädlas. Längs strandpromenaden växer nya mötesplatser fram.
 
Uppdraget att rita bostadskvarteret lägenheter har gått till meriterade arkitektkontoret Arkitekt Michael Donalds Ab. För promenadstråk, bryggor, gårdsmiljöer och allt annat som bidrar till att göra PORT 19 till ett unikt bostadsområde anlitas arkitekt och landskapsarkitekt Tiina Holmberg Ab. PORT 19 är ett exempel på nyskapande och spännande arkitektur som adderar ytterligare ett lager i stadens historiska väv och samtidigt berikar staden med en ny och tillkommande dimension. Gemensamt för de nya bostäderna är att de tar tillvara det unika läget vid vattnet. Ekenäs från havet får en ny välkomnande silhuett.

OM LÄGENHETERNA

I PORT 19 har vi tagit tillvara lägenheternas inneboende potential. Genomtänkta inredningar och smarta planlösningar genomsyrar lägenheterna. Material och inredning är av högsta klass, noggrant utvalt och kombinerat. Här är lägenheterna ljust och öppet utformade med ett naturligt samband mellan kök och vardagsrum. Balkonger och terrasser är generöst och varierat utformade. Lägg därtill grönskande innegårdar, gemensamma utrymmen, hiss i alla trapphus ända ned i garaget så erbjuder PORT 19 ett boende av högsta klass.

NOGA UTVALT

Vi skapar hem som håller stilen genom att välja hållbara naturmaterial och satsa på goda förvaringsmöjligheter. Vi eftersträvar en modern och urban känsla. Alla badrum och våtutrymmen är helkaklade med klinkergolv och med hög utrustningsstandard – de flesta med egen bastu.
Kökets standard är mer än tillfredsställande. Alla lägenheter får ljus och sober färgsättning, ekparkett och fönsterbänkar i natursten. Den enhetliga basen ger Dig en perfekt utgångspunkt när du skall inreda och sätta din personliga prägel på ditt nya hem. Val av bastu, extra WC som alternativ till extra förrådsutrymme i lägenheten är i många fall en sak köparen kan välja.

INNERGÅRDAR

Den gemensamma gården har en modern, urban och maritim prägel som bjuder på olika uterum för vila, träning, lek och picknick. Vid ingångarna och från lägenheterna syns frodig grönska med massor av prydnadsgräs och exceptionell vacker belysning: planteringarna, gångstigarna och ingångarna punktbelyses utan att täcka havsutsikten. Vatten syns i gårdsmiljön i en porlande bäck som är bunden till takvattensystem och bevattnar planteringarna. Materialvalet är genomtänkt ekologiskt och åldras med stil.