Oma venepaikka, hissi, autotalli, sisäpiha,

tilavat terassit ja verraton merinäköala

VISIOMME JA ARKKITEHTUURI

Näemme tämän vanhan historiallisen kauppasataman mahdollisuutena vahvistaa kaupungin ydintä ja tuoda siihen uutta eloa luomalla kauppa-, asuin- ja kohtauspaikan. Haluamme luoda helposti lähestyttävän ja elämyksiä tarjoavan alueen, jossa korttelin kaksi toria, Kruunutori ja Satamatori yhdistävät rantapromenadin kaupungin muuhun keskustaan sekä matkakeskukseen. Alueelle rakennetaan omaleimaisia asuntoja, joita ympäröi merellinen ja toisaalta kaupunkimainen ilmapiiri siellä, missä historiallisia rakennuksia säilytetään ja jalostetaan. Rantapromenadin varrelle kasvaa uusia kohtaamispaikkoja.
 


Asuntokorttelin suunnittelu on annettu arkkitehtitoimisto Michael Donalds Ab:n tehtäväksi. Rannan kävelyalue laitureineen, pihat sekä kaikki muu, mikä tekee PORT 19:stä ainutlaatuisen asuinalueen, on annettu arkkitehti- ja maisema-arkkitehtitoimisto Tiina Holmberg Ab:n tehtäväksi. PORT 19 on esimerkki uudesta luovasta ja kiinnostavasta arkkitehtuurista, joka punoo uuden kerroksen kaupungin historialliseen kudelmaan ja antaa samalla kaupungin tulevaisuudelle aivan uuden ulottuvuuden. Kaikissa uusissa asunnoissa hyödynnetään ainutlaatuista sijaintia veden äärellä. Tammisaari saa mereltä katsottuna uuden houkuttelevan siluetin.

ASUNNOT

PORT 19:ssä hyödynnetään asuntojen luontaista potentiaalia. Yhteistä kaikille asunnoille ovat tarkkaan harkitut pintamateriaalit ja järkevät pohjaratkaisut. Kaikki parasta mahdollista laatua, tarkkaan valittua ja harkiten yhdisteltyä. Pohjaratkaisut ovat avoimia, keittiö ja olohuone ovat yhteydessä toisiinsa ja parvekkeet ja terassit tilavia ja erimallisia. Kun tähän vielä lisätään vihreät sisäpihat, yhteistilat sekä kaikissa porraskäytävissä alas autotalliin kulkeva hissi, PORT 19 tarjoaa erittäin laadukasta asumista.

TARKKAAN HARKITTUA

Valitsemalla kestäviä luonnonmateriaaleja ja panostamalla kunnon säilytystiloihin rakennamme koteja, joiden tyyli ei vanhene. Tavoittelemme modernia ja urbaania vaikutelmaa. Kaikki kylpyhuoneet ja kosteat tilat on kokonaan kaakeloitu, niissä on klinkkerilattia ja hyvä varustelu. Useimmissa asunnoissa on myös oma sauna.
Keittiöiden varustetaso on enemmän kuin tyydyttävä. Kaikissa asunnoissa on vaalea ja hillitty väritys, tammiparketti ja luonnonkiviset ikkunalaudat. Asunnon yhtenäinen perusväritys helpottaa sisustamista ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä kodistasi itsesi näköinen. Monissa asunnoissa ostaja voi valita, haluaako saunan tai ylimääräisen WC:n lisäsäilytystilan sijasta.

SISÄPIHAT

Yhteiset pihat ovat modernin urbaaneja ja merellisiä ja tarjoavat tilaa levolle, liikunnalle, leikille ja piknikeille.  Sisäänkäynneiltä ja asunnoista katsottuna sisäpihat näyttävät vehreiltä, niissä on reilusti kasvillisuutta ja valaistus on poikkeuksellisen kaunis: kulkutiet, kävelypolut ja sisäänkäynnit on valaistu kohdevalaisimin, jotta valaistus ei peittäisi merinäköalaa. Vesi näkyy pihapiirissä solisevina puroina, jotka on yhdistetty kattoveden poistojärjestelmään ja jotka huolehtivat kasvien kastelusta. Käytetyt materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja ikääntyvät tyylikkäästi.