Alue

Ylellistä asumista meren rannalla, lähellä Turkua ja Helsinkiä

 

HYVÄ SIJAINTI


Länsi-Uusimaan aluekeskuksena Tammisaari tarjoaa ainutlaatuisen asuinympäristön viihtyisässä pikkukaupunkimiljöössä hyvien palvelujen ääressä, vain lyhyen matkan päässä Helsingistä. Saat asua lähellä valtatietä ja matkakeskusta, josta on hyvät yhteydet Helsinkiin (90 km) ja Turkuun (110 km).


Ainutlaatuista asumista erikoislaatuisessa ympäristössä, joka henkii rauhantäyteistä laatua. Tammisaaren saariston kansallispuisto tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia ulkosaaristosta ja kokea sisäsaariston vaihtelevan luonnon. Tammisaaren saaristo tarjoaa harvinaisia elämyksiä.


Vanha kaupunki ainutlaatuisine kulttuuriympäristöineen lähinaapurina antaa asumisellesi vielä uuden ulottuvuuden. Vaeltaessasi pitkin kaupungin vanhoja katuja ja niitä risteäviä kujia ja kohdatessasi satoja vuosia vanhoja kadunnimiä, Sepänkatu, Kustaa Vaasan katu, Iso Kirkkokatu jne., tunnet historian siipien havinan ja uteliaisuutesi herää.

Ramsholmenin puistometsäalue läheisine rantapromenadeineen tekee hyvää sekä sielulle että ruumiille. On suuri etuoikeus päästä aloittamaan reipas aamukävely tai juoksulenkki suoraan omalta ulko-oveltasi. Tarjolla on runsaasti polkuja ja reittejä, jotka soveltuvat niin kävelyyn, lenkkeilyyn kuin pyöräilyynkin – kaikki tämä vehreällä ja ainutlaatuisella luonnonsuojelualueella.

HISTORIAA

Tammisaari on yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja. Se sai kaupunkioikeutensa vuonna 1546, kun Kustaa Vaasa perusti sen pyrkiessään rikkomaan Hansaliiton ylivallan Itämerellä. Pohjoinen satama on ollut tärkeä osa Tammisaaren historiaa jo vuosisatojen ajan. Tälle historialliselle maaperälle, jolla Tammisaari tunnettiin satamana jo 1200-luvulla ja jolla on muutenkin vahva merellinen perintö, olemme nyt luomassa uutta historiaa elävöittämällä satamamiljöötä rakentamalla sinne asuinkorttelin PORT 19 ja ostoskeskuksen PIER 25.

Tammisaaren vanhimmat, Tammisaaren kirkon ja Ison Kirkkokadun ympäristössä sijaitsevat kaupunkimaiset rakenteet ovat katulinjoineen ja tonttijakoineen peräisin 1550-luvulta ja siten Suomen vanhin säilynyt varta vasten kaupungiksi rakennettu kokonaisuus. Vaikka kaupunki koki ruton vuosina 1709–1710, joutui venäläisten miehittämäksi vuonna 1713, on evakuoitu vuosien varrella moneen kertaan, paloi vuonna 1821 ja on joutunut kokemaan koko joukon muita traagisia tapahtumia, kuten ilma- ja tykistöhyökkäyksen viime sodan aikana, siellä on edelleen jäljellä 1700- ja 1800-luvuilta peräisin olevia rakennuksia. Tammisaari on Porvoon ohella ainoa kaupunki, jossa 1600-luvun asemakaavaa ei ole muutettu järjestelmälliseksi ruutukaavaksi.

Valokuvakatsaus vuosisadanvaihteen Tammisaareen osoittaa, että meri on ollut aina läsnä. Saaristolaisveneet ovat olleet aina luonnollinen osa satamamiljöötä. Juuri meren läheisyys on keskeinen osa PORT 19:ää.

 

Tutustu Tammisaaren kaupungin karttaan vuodelta 1843


AKTIIVISTA ASUMISTA JA ULKOILMAELÄMÄÄ

Täältä löydät parhaat edellytykset aktiiviseen elämäntyyliin. PORT 19 elää raittiista ilmasta ja liikunnasta. Korttelissa kaunis rantapromenadi kiemurtelee vesirajaa pitkin, vehreät puistonäkymät odottavat heti oven takana ja vähän kauempaa löytyy koko saaristo sekä luonnonkaunis golfkenttä Ekegolf puhumattakaan hyvistä palveluista, jotka tekevät arjesta miellyttävän.